Kalahari is een exclusieve, eco vriendelijke collectie van skin- en bodycare opgericht door Carina Franck uit Zuid-Afrika. Kalahari Lifestyle werd een aantal jaren geleden ontwikkeld na jarenlang onderzoek door een selectief deskundigenteam waaronder botanici en wetenschappers.

Geconcentreerde plantenextracten, Fytocomponenten en plantaardige oliën afkomstig van inheemse Afrikaanse planten. Wat wetenschappers nu pas hebben ontdekt, weten de mensen in Afrika al generaties lang.

Het is een beleving van Afrika zelf. De kleuren van de aarde, de ruwe texturen, de zeldzame geuren en de fantastische uitstraling brengen u een authentieke Afrikaanse botanisch ervaring.

Carina Franck, oprichter van Kalahari Lifestyle International, opgegroeid in Zuid-Afrika, ontwikkelde een diepe verbinding met de lokale Khoi San families die haar leerden dat “if we all share, we wil always have enough”. Zij heeft haar leven gewijd aan het gebruikmaken van alleen de zuiverste natuurlijk geoogste botanische ingrediënten, Afrikaanse plantaardige oliën en phyto-effectieve extracten zonder de veiligheid van de kwetsbare Afrikaanse ecosystemen in gevaar te brengen. De meeste ingrediënten zijn gekoppeld aan Fair Trade organisaties en de Khoi San Rooibos thee wordt organisch geoogst.Het assortiment van Kalahari producten is meer dan alleen maar natuurlijke behandelingen en producten. 

“We focussen met Kalahari op plantaardig en natuurlijk, maar ik geloof nog steeds in bepaalde synthetische stoffen”, zegt Carina. “Ik maak nog altijd gebruik van mijn jarenlange ervaring in deze industrie en op formuleringsniveau. Ik combineer het beste uit beide werelden. Sommige mensen in mijn team zijn zeer gespecialiseerd in planten, anderen weer heel erg goed in de  synthetische chemie. Ik breng ze regelmatig samen om tot de beste, milde maar effectieve  producten te komen”.


‘Veel huiden zijn in slechte conditie, als gevolg van moderne skincare’

Carina noemt het verontrustend: ze ziet steeds meer huiden die uit balans zijn. Noem het ‘ondanks’ alle goede skincare, of wellicht als gevolg van? ‘Ik denk het laatste, er is zoveel hoogactieve skincare op de markt, en er wordt overdadig gebruik van gemaakt. Het kan op den duur averechts uitpakken: je krijgt er een totaal onrustige huid van, een huid die nog weinig kan hebben, alleen nog maar reactief is. Ik noem het een chaotische huid.’

‘Waar dat aan ligt met name? Teveel laser, teveel peelings, teveel facials of fillers – gewoon alles te-veel. En dat omdat je van lijntjes en rimpels af wilt. Je huid is een woestijn geworden en neemt niets meer op. Je doet dus eigenlijk meer kwaad dan goed voor je huid…..’